وبسایت داشته باشیم یا شبکه اجتماعی؟ اهمیت هر کدام برای کسب و کار

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا وقتی من از شبکه‌های اجتماعی برای توسعه کسب و کارم استفاده می‌کنم، باز هم به وب‌سایت نیاز دارم؟

این سوال خوبی است و بعلاوه، ما همیشه این سوال را مطرح می‌کنیم: وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی؟ گاهی اوقات ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا باید هزینه کرد و وب‌سایت خود را طراحی و میزبانی کنید؟ چرا نتوانید فقط از شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام یا گاهی فیسبوک یا توئیتر برای ارتباط با مشتریانتان استفاده کنید؟

شبکه‌های اجتماعی برای کسب و کارها فواید غیرقابل انکاری دارند. این شبکه‌ها رایگان هستند و میلیون‌ها کاربر و مشتری بالقوه می‌توانند در ارتباط با کسب و کار شما وارد شوند. علاوه بر این، شبکه‌های اجتماعی نیازی به دانش فنی ندارند.

تقریباً هر کسی می‌تواند به راحتی یک حساب کاربری در کمتر از یک دقیقه ایجاد کرده و شروع به تولید محتوا در ارتباط با کسب و کار خود کند. شما می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی به وسیله تصاویر، ویدئوها یا متن ارتباط برقرار کرده و تبلیغ کنید.

علاوه بر کاربری آسان، شبکه‌های اجتماعی همچنین با موتورهای جستجوی اینترنتی مانند گوگل سازگار هستند. این سازگاری به این معناست که در اینترنت و فضای مجازی قابل دسترس هستند. به عبارت دیگر، اگر کسب و کار شما در گوگل جستجو شود، اگر در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشد، گوگل لینک مرتبط با شبکه اجتماعی آن کسب و کار را نمایش می‌دهد.

اما داشتن وب‌سایت برای یک کسب و کار با داشتن یک حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی متفاوت است و علاوه بر آن رایگان نیست.

هزینه تنها تفاوت بین این دو نیست. وب‌سایت‌ها فوایدی مهم‌تری از شبکه‌های اجتماعی دارند. سوال این است که چرا علیرغم وجود شبکه‌های اجتماعی، کسب و کارها به ساخت وب‌سایت می‌پردازند؟ یا چرا بعضی از شرکت‌های بزرگ و معتبر جهانی از عضویت در شبکه‌های اجتماعی امتناع می‌کنند؟

فایده داشتن وب‌سایت قابل مقایسه با صفحات شبکه‌های اجتماعی چیست؟ در یک کلام، هیچکس در زمین کسی دیگری یک عمارت با شکوه نمی‌سازد.

website vs social media 1 3

اگر شما از شبکه‌های اجتماعی در هر سطحی استفاده می‌کنید، شما باید از قوانین صاحب آن شبکه پیروی کنید. و از سوی دیگر با محدودیت‌های آن‌ها نیز کنار بیایید. از همه مهم‌تر، با تغییر قوانین و سیاست‌های آن‌ها، کسب و کار و سرمایه‌گذاری که شما در فضای مجازی انجام داده‌اید، مستقیماً تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال، با تغییر الگوریتم‌های جستجو یا الگوریتم‌های نمایش محتوا برای سایر کاربران، صفحه شما در شبکه‌های اجتماعی کمتر و کمتر دیده خواهد شد.

چه کسی می‌خواهد برای اندکی هزینه نکردن برای خرید زمین، ساختمانی را در زمین شخص دیگری بسازد که شاید روزی مجبور به ترک و رها سرمایه‌گذاری خود شود؟ وقتی شما یک وب‌سایت به نام کسب و کار خود دارید، آن وقت است که کنترل کامل بر سرمایه‌گذاری خود دارید.

دیگر قوانین و محدودیت‌های شبکه‌های اجتماعی بر شما تأثیر نمی‌گذارند. شما می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی نیز به عنوان یک گزینه فرعی استفاده کنید، اما نه به عنوان پایگاه اصلی. با یک وب‌سایت می‌توانید نسبت به نیازهای کسب و کار خود خلاقیت داشته باشید و امکانات و کنترلی داشته باشید که در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد.

وب‌سایت شما مانند مکان فیزیکی کسب‌وکار شماست، با یک آدرس ثابت است، اما حساب کاربری شما کمی شبیه شماره تلفن شماست که اگر تغییر کند، دچار مشکل می‌شوید، اما بوسیله مکان ثابت خود همیشه قابل دسترس است.

شاید بهتر باشد بگوییم شبکه‌های اجتماعی تنها یکی از ابزارهای بازاریابی هستند و این ابزارها با تنوع شان در حال تغییر و اغلب ناپایدار هستند. برای مثال، روزی فیسبوک توانست رقیبان پیش از خود مانند اورکا، یاهو 360 و غیره را به کنار بزند و تبدیل به پرکاربر‌ترین شبکه اجتماعی در بین دوستان شما شود.

اما آیا امروز به مانند گذشته است؟ کاربران تنوع‌طلب دیگر در پی شبکه‌های جدید مانند تلگرام و یا اینستاگرام افتاده‌اند و این مسیر تنوع و تغییر در آینده تکرار خواهد شد و جذابیت‌های ابتدایی در نهایت کم‌رنگ می‌شوند.

پس بهتر است به فکر یک فضای پایدار و همیشگی در فضای مجازی باشیم و شبکه‌های اجتماعی را در حد کافی در کنار سایر ابزارهای بازاریابی استفاده کنیم.

Picture of رضا رستگار
رضا رستگار
طراح سایت و توسعه دهنده وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با وبسایت به توسعه کسب و کارتان در مشهد پلی بزنید: طراحی سایت حرفه‌ای در اختیار شماست!